Święta z Zielonym Piecem

OFERTA CATERINGOWA

w2017 2

WIelkanoc 2024
z Restauracją z Zielonym Piecem

OFERTA CATERINGOWA <

 

"Nie po to mamy rodziny żeby jeść w samotnośći"

ZAPRASZAMY NA NIEDZIELNE RODZINNE OBIADY!

Rezerwacje przyjmujemy pod numerem tel. +48 502 526 303 do soboty godz. 20.00!

Istniały czasy - choć dla młodych dziś wydaje się to nieprawdopodobne, bez frytek popijanych colą i bez pośpiechu.
Nostalgia za tymi czasami skłoniła nas do otwarcia Restauracji z Zielonym Piecem...
Nasze menu może nie jest imponujące, ceny są niewygórowane, ale zawsze jest smacznie, przytulnie i sympatycznie!
Polecamy pyszne domowe potrawy, zupy, przeróżne pierogi, świetną kawę, ciasta (własnego wypieku) i desery.
A to wszystko w wyjątkowej atmosferze i ciepłym wnętrzu z zielonym piecem...

Zapraszamy!

 

NASZE PRZYKŁADOWE MENU

Menu nie jest stałe, zależy od możliwości kuchni, sezonowości i dostępności składników.

Zupy

  • rosół z kołdunami lub makaronem domowym robionym u nas
  • barszcz czerwony z kołdunami
  • żurek - sezonowo
  • czernina z kluskami ziemniaczanymi
  • grzybowa z łazankami też robionymi u nas i wiejską śmietaną /tylko jesienią, zimą i wczesną wiosną/
  • flaki rosołowe
  • zupa rybna /sandacz, sum, karp, jesiotr/
  • pomidorowa z domowym makaronem i wiejską śmietaną
  • krem z dyni z chrupiącym boczkiem i ziarnami dyni /tylko jesienią//
  • zalewajka mazurska z kluseczkami mięsnymi /cielęcina/ tylko jesienią/
  • kurkowa z wiejską śmietaną /tylko latem/
  • chłodnik tylko latem / warzywa z naszego ogrodu/

Dania główne

  • pierś gęsia, zapiekana z jabłkiem z żurawiną oraz kluski śląskie
  • udo gęsie zapiekane z jabłkiem i żurawiną
  • pierś z ananasem w sosie śmietanowo - czosnkowym
  • polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu
  • gołąbki /cielęcina i wołowina/ włoska kapusta i sos śmietankowo koperkowy
  • sztuka mięsa /goleń wołowy/ z warzywami i sosem chrzanowym
  • pieczona golonka w piwie
  • rolada cielęca w sosie własnym
  • kotlet schabowy /z kością/
  • zrazy wołowe w sosie własnym

Ryby

  • okoń z cebulką
  • sandacz
  • sum
  • lin w śmietanie

Pierogi

- dostępność i rodzaj pierogów najlepiej sprawdzać podczas rezerwacji lub przy składaniu zamówienia

  • z farszem z kaczki
  • ruskie z serem kozim
  • z kurkami

- sezonowe (dostępność zależy od możliwości kuchni, sezonowości i dostępności składników)

  • z jagodami 
  • z truskawkami 
  • z serem 
  • ze szpinakiem

Sałaty

  • z kurczakiem
  • z fetą i oliwkami
  • z okoniem

Desery

  • lody z bakaliami
  • jabłecznik i kulką lodów
  • sernik z gorącymi malinami
  • tort bezowy z kremem pistacjowym
  • lody z gorącymi malinami
  • latem sorbety owocowe i ciasta sezonowe z owocami

Kuchnia Plus
Gault

Galeria

Zapraszamy
do oglądania zdjęć!

> Galeria <

Kuchnia

Polecamy pyszne domowe potrawy,
zupy, przeróżne pierogi, desery.
A to wszystko w wyjątkowym 
wnętrzu...

> Kuchnia < 

Kontakt

Adres:
11-015 Olsztynek, ul. Floriana 1

tel. +48 89 519 10 81 / mob. +48 502 526 303

e-mail: restauracja@zielonypiec.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem