"Nie po to mamy rodziny żeby jeść w samotnośći"
ZAPRASZAMY NA NIEDZIELNE RODZINNE OBIADY!
Rezerwacje przyjmujemy pod numerem tel. +48 502 526 303 do soboty godz. 20.00!
Istniały czasy - choć dla młodych dziś wydaje się to nieprawdopodobne, bez frytek popijanych colą i bez pośpiechu.
Nostalgia za tymi czasami skłoniła nas do otwarcia Restauracji z Zielonym Piecem...
Nasze menu może nie jest imponujące, ceny są niewygórowane, ale zawsze jest smacznie, przytulnie i sympatycznie!
Polecamy pyszne domowe potrawy, zupy, przeróżne pierogi, świetną kawę, ciasta (własnego wypieku) i desery.
A to wszystko w wyjątkowej atmosferze i ciepłym wnętrzu z zielonym piecem...
Zapraszamy!
NASZE PRZYKŁADOWE MENU
Menu nie jest stałe, zależy od możliwości kuchni, sezonowości i dostępności składników.
Zupy
- rosół z kołdunami lub makaronem domowym robionym u nas
- barszcz czerwony z kołdunami
- żurek - sezonowo
- czernina z kluskami ziemniaczanymi
- grzybowa z łazankami też robionymi u nas i wiejską śmietaną /tylko jesienią, zimą i wczesną wiosną/
- flaki rosołowe
- zupa rybna /sandacz, sum, karp, jesiotr/
- pomidorowa z domowym makaronem i wiejską śmietaną
- krem z dyni z chrupiącym boczkiem i ziarnami dyni /tylko jesienią//
- zalewajka mazurska z kluseczkami mięsnymi /cielęcina/ tylko jesienią/
- kurkowa z wiejską śmietaną /tylko latem/
- chłodnik tylko latem / warzywa z naszego ogrodu/
Dania główne
- pierś gęsia, zapiekana z jabłkiem z żurawiną oraz kluski śląskie
- udo gęsie zapiekane z jabłkiem i żurawiną
- pierś z ananasem w sosie śmietanowo - czosnkowym
- polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu
- gołąbki /cielęcina i wołowina/ włoska kapusta i sos śmietankowo koperkowy
- sztuka mięsa /goleń wołowy/ z warzywami i sosem chrzanowym
- pieczona golonka w piwie
- rolada cielęca w sosie własnym
- kotlet schabowy /z kością/
- zrazy wołowe w sosie własnym
Ryby
- okoń z cebulką
- sandacz
- sum
- lin w śmietanie
Pierogi
- dostępność i rodzaj pierogów najlepiej sprawdzać podczas rezerwacji lub przy składaniu zamówienia
- z farszem z kaczki
- ruskie z serem kozim
- z kurkami
- sezonowe (dostępność zależy od możliwości kuchni, sezonowości i dostępności składników)
- z jagodami
- z truskawkami
- z serem
- ze szpinakiem
Sałaty
- z kurczakiem
- z fetą i oliwkami
- z okoniem
Desery
- lody z bakaliami
- jabłecznik i kulką lodów
- sernik z gorącymi malinami
- tort bezowy z kremem pistacjowym
- lody z gorącymi malinami
- latem sorbety owocowe i ciasta sezonowe z owocami